Nyt Designforslag og Fremtidsscenarie

Designforslag

Vores designforslag bygger på en forestilling om en skærm med en statisk baggrund, hvorpå der er placeret dioder. Denne statiske baggrund kunne eksempelvis være et kort over over Aarhus og dioder kunne således markere cykelruter / gåruter rundt i byen og desuden informere om forbrændte kalorier/antal kørte kilometer/højdemeter osv. som hver rute indeholder. Dette er blandt andet valgt på baggrund af vores vision om en skærm, der opfordrer til sundhed – altså at tage cyklen frem for bussen. Selvom vores designforslag ikke umiddelbart har noget direkte med vores genstand (cigaretter) at gøre, valgte vi det fordi cigaretten skabte konnotation til sundhed.

Ruterne kunne også tildeles forskellige navne. Der kunne desuden tilføjes ‘kulturruter’ som indeholder kulturelle begivenheder/steder. Kulturruterne markeres eksempelvis med lilla dioder mens cykelruterne er grønne. Qua skærmens lave opløsning, skal kortet ikke være en direkte repræsentation af byen. Derfor bliver vejene mere kantede; lidt ligesom et kort over en forlystelsespark.
Formålet med skærmen ville først og fremmest være et værktøj til at folk kunne opdage eller genopdage byen og dens mange kroge. Yderligere kan den også ses som et forsøg på at få folk til at kigge op. Et blik på byen oppefra kan evt. virke igangsættende for en øget opmærksomhed på folks omgivelser. Noget man hurtigt kan glemme når man ikke er turist.

For at gøre oplevelsen så lidt som mulig, ville der være mulighed for at koble kortet til Google Maps.

Skærmens fysiske kontekst illustreres med dens indhold, da der rundt er placeret bycykler samt en forbiløbende cykelsti.

 

Fremtidsscenarie

  1. Søren skal på arbejde ved Hasle Torv (han bor på Mejlgade i Århus)  
  1. Han cykler over Store Torv hen til Klostertorv for at tage bus 3A imod Tilst, da han arbejder på Hasle Torv.

img_1132

  1. Søren stiller sin cykel ved cykelstativet.

img_1139

  1. Søren søger efter den bedste cykelrute til sit arbejde på Hasle Torv

billede02 idé.jpg

  1. Søren vælger den bedste rute

billede01 idé.jpg

  1. Søren tager sin cykel ud

img_1202

  1. Søren cykler til sit arbejde på Hasle Torv

img_1211

Advertisements