Vision og Designforslag

Vision:
Vi ønsker at lave et kritisk design, der med et fokus på overvågning afspejler/udfordrer folks opfattelse af det samfund og den samtid, vi lever i.

 

Designforslag:
Med vores designforslag ønsker vi at skabe et fundament for en debat vedrørende den omfattende digitale overvågning og desuden skabe en bevidsthed om denne hos den almene borger. Dette forsøger vi at gøre ved at lade overvågningen manifestere sig fysisk og som et overraskelsesmoment for brugeren. Helt konkret foreslår vi et design, hvor hovedparten består af et stort spejl, der dækker hele den flade på toilethuset, hvor reklamebilledet sidder nu. Bag spejlet placerer vi, i hovedhøjde, skærmen med dimensionerne 20×30 pixels. På skærmen placerer vi et øje med en bevægelig pupil, der dermed skal følge forbipasserende. Spejlet er lavet af et stort stykke reflekterende plexiglas, og dioderne vil derfor være synlige, når de lyser men skjulte når de er slukkede. Over selve spejlet sidder et webcam lignende kamera, der registrerer når en person kommer indenfor en radius af 3 meter. Når en person er indenfor denne radius skal øjet således lyse op og følge den forbipasserende og dermed fremkalde en følelse af at blive kigget på.

Vores design skal placeres på toiletbygningens sydside. Dette valg er funderet dens synlighed for dem der venter på bus, samt det fortorv der ligger på denne side.

 

Advertisements